Dag 34 Maandag 5/6 ->Lourenzá

flink wat kilometers gemaakt, zo rond de 30. Ging lekker, prima wandelweer, scheen is wel wat meer gezwollen, dat dan weer wel. Ik ga ook diclofenac verder afbouwen naar 1/dag, dus morgenochtend maar ‘ns zien.

Nog 169.9 km te gaan, met een 14 dagen komt dat op iets meer dan 12 km/dag of wat rustdagen.

Deze etappe werd al gewaarschuwd voor de gebrekkige proviandering. Al lopend zat ik me te bedenken hoe dat op te lossen, maar alle gehuchten hadden geen of een gesloten bar/cafetaria. Dus dat schoot niet echt op. Op een gegeven moment dat ik: “geest*, ik laat het aan jou over”

Bij de volgende bocht stuitte ik op een feest des Cruzes inopbouw, met hapjes. E.e.a. ingeslagen en gaan klimmen. Bovenaan (soort van) bevond zich een pas aangelegd drinkwatertappunt!

Uiteindelijk in het stadje aangekomen, zag ik twee meisjes die ik onderweg ook al had gezien. Zij hadden een jongen gevraagd naar de herberg. Die is vol zei hij. Werkend aan plan b. kwam ik twee oudere vrouwen tegen die gisteren ook  in de herberg waren. Er is nog 1 bed vrij, beweerden ze.

Ik er tegen in, nee hij’s vol. Verderop kwam ik Jana tegen die ook zei dat er nog 1 bed vrij was. Toch maar ‘s checken.

In de herberg liepen de meningen uiteen, maar 1 van de gasten ging kijken en beaamde dat er nog 1 bed vrij was.

Een bijzondere dag.

Wat ook leuk was dat in het dorpje met het feest, A Ponte (de brug) ik daaruit vertrok luid vuurwerk begon, (ergens in de heuvels, of jagers), het gaf me een gevoel van een eresaluut door de artillerie. Een doedelzak-speler die aan het oefenen was, completeerde dit.

 

Dit bericht is geplaatst in Pelgrimstocht. Bookmark de permalink.